oppskrift: vaniljecupcakes

Tenkte jeg skulle starte fredagen med å dele oppskriften på vaniljecupcakes med dere! Dette er første gang noe jeg har bakt fra bunn av helt selv har blitt så godt, så jeg er litt stolt, haha. 

Oppskriften har jeg hentet fra Passion4baking og flinke Manuela. Valgte å ta vekk noe, da jeg ikke hadde alle ingrediensene, men det ble allikevel verdens beste cupcakes etter min mening! Oppskriften er grunnoppskrift på cupcakes, så man kan gjerne tilsette smaker som feks sjokolade eller bringebær. Ingredienser, ca 24 stk

3 dl sukker
200 g romtemperert og mykt smør
4 egg, romtempererte
5 dl mel
1-2 ss bakepulver
3 dl fløte eller melk (jeg brukte fløte)
1-2 ss vaniljesukker

Bland sukker, vaniljesukker og smør i en mikser, til det får en myk konsistens. Dette skal ta ca 5 - 7 minutter, følg med underveis! Deretter tilsetter du ett og ett egg av gangen, og lar det gå 30 sek - 1 minutt mellom hver gang du tilsetter et egg (la mikseren gå).

Bland mel og bakepulver godt sammen i en bolle, og blant sammen med resten. Jeg helte litt og litt oppi mens mikseren sto på. Til slutt helte jeg over fløte, men melk kan også brukes ettersom hva man liker best. Mot slutten hadde jeg mikseren på svakest styrke. 

Et lite tips for å få røren fint oppi formene, er å bruke en liten øse. Da blir det mindre søl! Kremen fant jeg i en bok som heter "Cupcakes" og gjorde litt om på den. Kjempelett og god oppskrift! Dette ble bare nok til ca 7 cupcakes, så det er bare å dobble oppskriften helt til du har nok til alle. 

Ingredienser
2 ss mykt og romtemperert smør
1-2 ts vaniljesukker
2 dl melis
2 ss fløte
Vaniljeessens (eller annen essens)
Evt. konditorfarge 

Bland sammen smør, vaniljesukker og melis. Til slutt tilsetter du fløten, og vaniljeessens eller annen smak. Prøv deg litt frem på konsistensen her, bruk gjerne litt mer smør og melis. Smak deg frem helt til du er fornøyd, her måtte det en god del vaniljeessens til for at jeg ble fornøyd hvert fall! Den blir naturligvis kremfarget, så bruk gjerne litt konditorfarge oppi. Håper det smaker! Har dere noen spørsmål, så skrik ut.  
Er dette noe dere vil at jeg skal fortsette med?  

4 kommentarer

martineonstad

29.okt.2011 kl.11:49

Åh, de så bare helt herlig ut! De må jeg prøve å lage :-)

julieraaness

30.okt.2011 kl.12:51

Ååå, de så utrolig gode ut

Solveig

03.mar.2012 kl.10:57

Hva grad skal muffinsene stekes på?

Christina

03.mar.2012 kl.11:47

Solveig: 180 grader :)

Skriv en ny kommentar


hits