oppskrift: havreflarn (med sjokolade)

Okei, så jeg elsker havreflarn med sjokolade. Dere vet de man kjøper i den røde boksen rundt juletider? Vi solgte det som dugnad for bussen i fjor, men i år kjenner jeg ingen som selger.. Derfor tok jeg saken i egne hender og de ble såå gode at jeg må bare dele oppskriften med dere! Kjempeenkelt er det også.Du trenger, til ca 17 stk (store!!):

100 gram smør eller margarin
3 dl store havregryn 
1 egg
1,5 dl sukker
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Sett ovnen på 175 grader. De skal stekes i ca 6-10 min, følg godt med! De skal være gylne :)Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland godt med havregrynen. Deretter har du oppi mel og bakepulver, og blander dette godt sammen med havegrynet og smøret. Til slutt heller du over eggedosisen, rør godt! 

Bruk en spiseskje og legg røren på et brett med bakepapir. Jeg hadde 1 spiseskje med røre per kake, men jeg anbefaler å bruke en halv spiseskje i stede! Det skulle bli 35 stk, men i stede fikk jeg 17 veldig store..NB! Røren renner veldig utover i ovnen som dere ser, så ikke vær redd for at de blir for små! Anbefales med kun 10-12 kaker per brett. Stek i flere omganger. Vil du ha sjokolade på, noe jeg elsker, smelter du bare sjokolade og smører på. Velg selv om du vil lage doble havreflarn med sjokolade i midten, eller bare enkle med sjokolade på den ene siden. Yummi ble de uansett!!

4 kommentarer

jenlen

17.nov.2011 kl.21:37

mums så gott!

Line

17.nov.2011 kl.22:17

jeg liker havregrøt. du havreflarn. havre liksom. vi er zykt like da <3

mysigt og mumsigt!

Christina

17.nov.2011 kl.22:56

Line: omg, soulsistah <3

carinacharlotte

18.nov.2011 kl.10:58

det så godt ut :-)

<3

Skriv en ny kommentar

Christina

Christina

19, Lier

En god blanding av mote, interiør, skjønnhet og baking. Med andre ord alt jeg liker på ett sted! mail: tha_christina@hotmail.com for spørsmål.

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Christina, 20 år. Mote, skjønnhet, shopping, interiør, baking og hverdag. Kontakt: tha_christina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av


hits