Sjokoladefondant og isparfait

Hei! Denne dagen starter jeg med oppskriften på en helt utrolig enkel og god dessert. I går hadde jeg jo jentene her, så da laget jeg hjemmelaget is (på fredag da..) og sjokoladefondant. Superenkelt, og raskt ikke minst, selv om isen må stå over natten. Isparfait (omtrent det samme som iskrem)

- 7 eggeplommer
- 190 gram sukker
- 0,5 dl vann
- 0,5 l kremfløte
- frøene av en vaniljestang

Kok opp vann og sukker til sirup, og pisk fløten til det blir en lettpisket krem. Pisk eggeplommene litt, og bland med den varme sirupen. La den piske i 10-15 minutter, til det blir en tykk eggedosis. Pisk så kald, over kaldt vannbad. Til slutt blander du eggedosisen med kremen, og tilsetter frøene av en vaniljestang. Du kan selvøflgelig bytte ut vaniljestang med en annen smak om det er ønskelig :-)

Sett isen i en bolle, eller evt posjonsformer, i fryseren over natten. Jeg hadde faktisk min i fryseren et helt døgn, og den ble helt perfekt. 


Sjokoladefondant (8 stk)

- 4 egg
- 200 gram smør
- 200 gram lys kokesjokolade
- 80 gram mel
- 80 gram sukker 
- 2 ss vaniljesukker eller vaniljeextrakt

Smelt smør og sjokoladen over vannbad, mens du blander de resterende ingrediensene godt i en bolle. Bland inn smøret og sjokoladen, ha oppi former og stek i ovnen på 220 grader i 10-15 min (følg med!!).

Superenkelt, ikke sant? Jeg hadde mine litt for lenge i ovnen, så de ble mer som porsjoner med brownies da de stivnet for mye inni, men de skal altså ha en stekeskorpe og være rennende inni.

Disse to passer pefekt til hverandre, spesielt fordi sjokoladefondanten kan bli litt mektig i seg selv. Topp gjerne vaniljeisen med litt varme, eller friske bær også. Mmmm, superyummiii! Jeg fikk masse skryt for isen, så det var bra at den falt i smak.

Hvorfor kjøpe ferdig når det er enkelt å lage noe så godt fra bunnen av? 
Syns du det så godt ut? :-)  

4 kommentarer

Beathe Lindseth

12.feb.2012 kl.11:41

nam! :)

carinacharlotte

12.feb.2012 kl.12:06

Det så kjempegodt ut! Takk for tips :-D

<3

amanda kjellgren

14.feb.2012 kl.03:40

er helt hektet på sjokoladefondant for tiden! men jeg kan ikke ha mine i ovnen lengre enn 5 min på 220 grader! etter 5 min er de ikke helt ferdige, men jeg syns det er bedre at de er flytende inne enn at de blir for godt stekt :-)

Kirstine

22.feb.2012 kl.18:28

Åååh så godt ut !

Skriv en ny kommentar

Christina

Christina

19, Lier

En god blanding av mote, interiør, skjønnhet og baking. Med andre ord alt jeg liker på ett sted! mail: tha_christina@hotmail.com for spørsmål.

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Christina, 20 år. Mote, skjønnhet, shopping, interiør, baking og hverdag. Kontakt: tha_christina@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av


hits