Grunnoppskrift på vaniljecupcakes - steg for steg

Denne oppskriften gir verdens beste vaniljecupcakes, uten tvil! Det er enkelt og går relativt fort, så denne oppskriften ender jeg opp med å bruke hver eneste gang. For å variere litt kan du tilsette andre smaker i stede for vanilje, feks bringebær eller sjokolade :-)Greit å vite før du begynner:

- Bruk romtempererte ingredienser
- Smøret er det ekstra viktig at skal være romtemperert! Gjerne så mykt som majones.
- Ikke ha dårlig tid når du baker.
- La cupcakesene bli helt avkjølte før du pynter de.
- Bruk gjerne en iskrem-skje til å helle røren oppi formene, slik at alle cupcakesene blir like store.
- Bruk ekte smør! Ikke margarin, det har veldig mye å si for smaken.  
- Bruk kjøkkenmaskin. Dette er utrolig tungt å gjøre for hånd, og tar unødvendig lang tid.  
- Cupcakes laget med smør skal ikke oppbevares kaldt, da blir de tørre.  Dette trenger du til ca 24 cupcakes: 

- 200 gram smør (romtemperert!)
- 3 dl sukker
- 4 egg
- 5 dl mel
- 1-2 ts bakepulver
- 3 dl fløte (melk kan brukes for å gjøre de litt sunnere, men jeg liker smaken av fløte best) 
- Vaniljesukker, frøene av en vaniljestang eller vaniljeextrakt (ca 1-2 ts)
- 2 ss sponge cake stabilizer (fåes kjøpt hos Cacas og Ultra i Sandvika)Pisk smør og sukker til det får en myk og fin konsistens. Dette skal ta ca 5 minutter i kjøkkenmaskinen. Tilsett smak av vanilje (valgfritt hva du bruker, eller andre smaker selvfølgelig).  

Tilsett ett og ett egg av gangen, miks i ca 1 minutt mellom hvert egg. Tilsett sponge cake stabilizer (SP). Dette gjør at røren blir fløyelsmyk og fin, at den får finere struktur og at cupcakesene blir mer fluffy. Dessuten kan du lage røren og la den stå til dagen etter når du bruker SP, noe du ikke kan ellers. 

Her ser du hvor fin og silkemyk røren ser ut når det er tilsatt SP, mens på bildet over der igjen er det tydelig hvor kornete røren blir uten. Bland sammen mel og bakepulver, godt! Deretter sikter du dette minst 2 ganger. Det er viktig for at cupcakesene skal bli fine og luftige. Hell blandingen i røren, og miks sakte enten for hånd eller i maskin. Så tilsetter du fløte og mikser sakte i kjøkkenmaskinen. Hvis du vil ha cupcakesene i en annen farge, tilsetter du det nå. Helt til slutt liker jeg å blande for hånd med en slikkepott, før jeg har èn "kule" med iskremskje i hver form. Hvis du ikke bruker iskremskje, kan du bruke 1 ss i hver form. 

Stekes på 200 grader i ovnen, i 15-20 minutter. Men følg med, det er forskjellig på hver ovn!Disse er utrolig gode når de er rykende ferske, uten icing på. Yummiiiii :-) Neste innlegg blir om forskjellige toppinger og icinger! Lurer du på noe annet?  

3 kommentarer

Karoline

29.mar.2012 kl.20:04

SV: Heihei! Formen begynner å komme seg,så blir nok kanskje litt blogging snart. Går ikke på noen medisiner,bare vitamin tabletter osv. Er satt på glutenfri diett,og skal holde meg så godt jeg kan unna melk,egg og sukker. :-)

Martine

29.mar.2012 kl.22:27

Nam! Er mer glad i sjokolademuffins selv, men disse så utrolig gode ut :-)

KINE LILLESAND

30.mar.2012 kl.00:32

kjempefin blogg :-):-)

Skriv en ny kommentar


hits