Oppskrift: tantes hjemmelagde bærpai

Her kommer oppskrift på bjørnebærpaien! Man kan velge hvilke bær man vil bruke selv; bjørnebær, bringebær, blåbær, skogsbær.. Ja, hva som helst. Dette er virkelig en av de letteste tingene du kan lage, det er jeg helt sikker på. 



Du trenger (til bunnen): 

200 romtemperert smør (gjerne så mykt som majones)
160 gram sukker
200 gram hvetemel
1 eggeplomme

Forvarm ovnen på 220 grader.

Bland mel og sukker godt sammen. Deretter har du oppi smøret i biter, og knar den inn i deigen med hendene. Deigen skal bli helt kompakt, slik at du kan lage en stor bolle av den. Til slutt knar du inn eggeplommen, veldig godt.

 Fordel 2/3 av deigen utover en paiform. Det er lurt å dra deigen litt oppover kanten på formen. 



Til fyllet: 

1 pose frosne bær (valgfrie)
1 pakke vaniljekrem

Etter du har fordelt 2/3 av deigen, har du oppi vaniljekremen. Smør den godt utover bunnen av paien, og ha over alle bærene. Til slutt bruker du det som er igjen av deigen (1/3) til å ha over bærene. Enten kan du lage "vanlig" paimønster i strimler, men her har jeg bare laget klumper av deigen og lagt tilfeldig rundt. Syns det er like greit!



Jeg måtte steke paien min i kanskje 30-45 minutter, men jeg glemte å ta tiden.. Så derfor er det lurt å følge med! Paien er best når den er rykende fersk ut av ovnen (og ikke minst varm). Serveres gjerne med vaniljeis, yummy! 

Har du noen spørsmål, så fyr løs i kommentarfeltet! 

4 kommentarer

mylife

14.mar.2012 kl.15:43

Nam =)

Victoria

14.mar.2012 kl.16:26

Jeg har faktisk aldri smakt pai før, men det så veldig godt ut den du har lagd :)

martineonstad

14.mar.2012 kl.19:01

Mmm, minner om den jeg laget! Er kjempegodt :-)

Maria - Make a wish

14.mar.2012 kl.19:29

naaam :-D ♥

Skriv en ny kommentar






hits