Oppskrift: eplekakecupcakes

Her kommer oppskriften på noe jeg har valgt å kalle eplekakecupcakes! Det er jo cupcakes med eple og kanel, samtidig som det er porsjonsbiter med eplekake. Jeg ble så fornøyd med oppskriften, at jeg vil vise den til dere. Jeg har ikke fulgt en spesiell oppskrift, men brukt grunnoppskrift på vaniljecupcakes og tilsatt litt for å få eplekakecupcakes. Håper dere liker den!

Til 24 cupcakes trenger du:

200 gram romtemperert meierismør
3 dl sukker
5 dl hvetemel
Ca 1 ts kanel
1-2 ts bakepulver
1 ss SP
4 egg
3dl fløte eller melk
Frøene av en hel vaniljestang
Epler (jeg brukte 2)
Vaniljekrem Først setter jeg frem alle ingrediensene jeg trenger, for å få litt oversikt. I den største bollen har jeg hvetemel, kanel og bakepulver. I den nest største har jeg sukker, fløte i "muggen", egg i de minste skålene, smør i den ene mellomste størrelsen og vaniljestang i den siste. 

Pisk smør og sukker hvitt. Dette tar ca 5 minutter i kjøkkenmaskinen, men det gjør absolutt ingenting om du pisker det lengre. Deretter tilsetter du frøene fra vaniljestangen. Her er røren ganske kornete, da jeg ikke har tilsatt SP. 

 

Tilsett SP, og se hvor fløyelsmyk røren blir! Helt utrolig. Deretter tilsetter du ett og ett egg, la det mikse i ca 1 minutt mellom hvert egg. Bland hvetemel, bakepulver og kanel godt før du sikter det minst to ganger. Dette er vesentlig for en fin og luftig røre, og for best sluttresultat!Ha røren over i den tørre blandingen, og rør godt om. Jeg velger å gjøre resten for hånd, men du kan også bruke maskinen om du vil det. Etter at du har blandet røren og melblandingen godt, tilsetter du fløte og vender det nok en gang godt om.Til slutt hadde jeg i litt eplebiter. Her kan du naturligvis ikke bruke kjøkkenmaskin, for da vil eplene blir knust. Poenget er jo å ha eplebiter! :-)

I dag brukte jeg disse vakre cupcakesformene som jeg fant på Norli. Er de ikke fine? Klarte ikke å bestemme meg for hvilke jeg skulle bruke, så jeg tok likegjerne annenhver :-)Jeg er veldig glad i vaniljekrem, så i midten av alle cupcakesene mine vil jeg ha litt av dette. Derfor tok jeg først en halv skje røre i formen, en liten teskje vaniljekrem, og toppet det med en halv skje røre. 

Til slutt pyntet jeg cupcakesene med eplebiter, sukker og kanel før jeg satt de inn i ovnen. De stekes på 200 grader i ca 20 minutter. Serveres gjerne med litt pisket krem på toppen, med vaniljeis ved siden av eller bare som de er! Håper det smaker. ♥

7 kommentarer

► e m m a

01.apr.2012 kl.18:47

ahh herlig!

Det søte liv - Kristine

01.apr.2012 kl.19:05

Disse så helt fantastisk gode ut! Post gjerne kakebilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv hvis du vil ha litt mer publisitet:-) Hilsen Kristine

camilla

01.apr.2012 kl.20:12

Naaam! :D Så herlig. De må jeg prøve en dag! :)

martineonstad

01.apr.2012 kl.20:19

Guuuri, det så godt ut! Det må jo prøves!! :-)

lifebylillan

02.apr.2012 kl.01:48

Tusen takk for tips :) Jeg elsker eplekake så dette må prøves ut =D

benedicte

03.apr.2012 kl.16:56

Hei :-) Fine cupcakes! :D Jeg lurer på hvor du har kjøpt sp, og eventuelt om det er nødvendig? :-)

Christina

03.apr.2012 kl.17:06

benedicte: Hei :-) SP har jeg kjøpt på Ultra i Sandvika, og fåes også på Cacas. Det er absolutt ikke nødvendig, men jeg liker best å bruke det. Røren blir mye mykere og finere, og jeg syns cupcakesene blir bedre med det. Men som sagt, det går helt fint uten!

Skriv en ny kommentar


hits